Casio WSD-F20 officieel: eerste smartwatch met Android Wear 2.0

Thomas Haenen
4 januari 2017, 17:05
2 min leestijd
Casio WSD-F20 officieel: eerste smartwatch met Android Wear 2.0

Casio heeft een stevige nieuwe smartwatch onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Casio WSD-F20 is de eerste wearable met Android Wear 2.0.

Lees verder na de advertentie.

Casio WSD-F20 officieel

Je hebt stevige smartwatches, en je hebt de Casio WSD-F20. Dit slimme horloge zou zelfs de meest extreme omstandigheden moeten overleven, want het voldoet aan de militaire STD-801G-standaard. Dat betekent dat het toestel niet alleen een flinke val overleeft, maar ook stevige vrieskou. Ook is hij waterdicht tot een diepte van vijftig meter.

Casio WSD-F20 officieel

Die stevigheid is terug te zien in de behuizing. Er zitten verschillende fysieke knoppen waarmee je de gps-functie activeert of andere belangrijke features. Door de aanwezigheid van gps kan deze smartwatch ook zonder mobiel internet altijd je locatie vinden. Er zijn twee displaymodes: eentje met kleurrijk beeld, geschikt voor de meeste apps, en een monochrome modus. Deze laatste modus toont enkel de tijd waardoor de WSD-F20 sterk zal lijken op een ‘gewoon’ horloge. Zo wordt er flink op de accu bespaard.

De Xasio WSD-F20 is vanaf 21 april te koop in verschillende landen, al is nog onduidelijk of deze wearable ook in Nederland verschijnt. De adviesprijs ligt waarschijnlijk zo rond de 400 tot 500 euro.

Android Wear 2.0

Daarnaast opvallend aan deze wearable is dat hij op Android Wear 2.0 loopt. Google kondigde de nieuwe versie van het besturingssysteem vorig jaar aan, met een geplande releasedatum van eind 2016. Uiteindelijk bleek het bedrijf meer tijd nodig te hebben en werd besloten de update pas in 2017 uit te rollen. Google heeft echter nog altijd niet laten weten wanneer Android Wear 2.0 officieel beschikbaar is. Aangezien de Casio WSD-F20 van de software voorzien is én in april verschijnt, suggereert dat dat we de update uiterlijk in april kunnen verwachten.

Met Android Wear 2.0 kunnen ontwikkelaars zelfstandige apps bouwen voor smartwatches. De huidige wearables vereisen nog een verbinding met je smartphones, maar dat is straks niet meer nodig. Apparaten als de WSD-F20 kunnen zelf via WiFi of Bluetooth verbinding maken met het internet en andere apparaten. Zo kun je je bewegingsdata, afspraken voor de dag of andere belangrijke info opzoeken en invoeren zonder een mobieltje in de buurt. Daarnaast krijg Wear een opgefrist design, een eigen Play Store en verschillende andere verbeteringen.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu