De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo verwijder je de ‘Cast-apparaat niet verbonden’-melding

Erwin Vogelaar
30 oktober 2016, 9:54
2 min leestijd
Zo verwijder je de ‘Cast-apparaat niet verbonden’-melding

Menig Android-gebruiker heeft dit weekend last van een vreemde melding. ‘Cast-apparaat niet verbonden’ blijft in de notificaties staan, zonder dat de melding weg te swipen is. Er zijn verschillende mogelijkheden om er vanaf te komen.

Lees verder na de advertentie.

Cast-apparaat niet verbonden

De melding ‘Cast-apparaat niet verbonden’, of als je jouw toestel in het Engels gebruikt ‘Cast Device Not Connected’, plaagt menig Android-gebruiker dit weekend. Het probleem ligt bij de laatste update van de Facebook-app. Zodra je in Facebook een video kijkt, komt de melding in je notificaties te staan zonder mogelijkheid om deze te verwijderen. Toch zijn er manieren om er vanaf te komen.

cast-apparaat niet verbonden

1. Stop de Facebook-app

De makkelijkste oplossing is het stopzetten van de Facebook-app. Dit doe je door het vierkantje onderin het scherm in te drukken. Vervolgens zoek je in de lijst naar de Facebook-app op en swipe je deze weg om de app te sluiten. Als je Facebook vervolgens weer opent moet de melding weg zijn, zolang je geen video meer kijkt. Dit is echter maar een tijdelijke oplossing totdat Facebook een nieuwe versie van de app uitrolt.

2. Schrijf je in voor de Facebook-bèta

Je kunt je ook inschrijven voor de Facebook-bèta in de Play Store. In de versie van de app die je dan aangeboden krijgt, is de melding verdwenen. Inschrijven doe je via deze pagina door op de knop ‘tester worden’ te klikken. Vervolgens krijg je een update voor de Facebook-app op je toestel. Let wel op: de bètaversie van de Facebook-app kan instabieler zijn dan de reguliere versie. Via dezelfde pagina kun je gelukkig ook altijd weer stoppen met de bèta. Een alternatief is dat je deze nieuwe versie van de app downloadt via APK Mirror.

3. Gebruik de webbrowser

Je kunt natuurlijk ook gewoon de Facebook-app negeren of verwijderen en Facebook in de browser gebruiken. Zo bespaar je tevens de accu van je toestel.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu