De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cast Store: zie meteen welke apps de Chromecast ondersteunen

Wouter Nijsen
17 maart 2014, 18:37
2 min leestijd
Cast Store: zie meteen welke apps de Chromecast ondersteunen
Chromecast cast store

Niet langer hoef je via zoekmachines te zoeken welke Android-apps nu precies Chromecast ondersteunen. Met Cast Store krijg je alle applicaties in de Google Play Store te zien die samenwerken met de Google-dongel. Wie weet kom je nog leuke programma`s tegen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

De lijsten in Cast Store kun je sorteren op actualiteit, naam en beoordeling door andere Android-gebruikers. In de app kun je ook gebruikmaken van de zoekfunctie, om zo binnen enkele seconden te weten of jouw favoriete app de slimme hdmi-stick reeds ondersteunt.

Lees verder na de advertentie.

Werkt een bekende app wel met Chromecast, maar staat hij nog niet in de Cast Store? Dan kun je de makers tippen. Zij beloven Cast Store regelmatig te voorzien van grootschalige updates. Een waarschuwing vooraf: de app is gevuld met advertenties.

De Chromecast is officieel nog niet in Nederland te koop. Wel lekte een medewerker van de Engelse winkel Dixons Retail afgelopen weekend intern een memo waaruit blijkt dat het accessoire vanaf woensdag daar in de verkoop gaat. De Europese prijs blijft nog onbekend, maar bedraagt waarschijnlijk rond de 40 euro.

Over de Chromecast

chromecast

De Chromecast is een hdmi-stick van een paar tientjes die elke ‘domme tv’ slim maakt. Je kunt het apparaat gebruiken om allerhande content naar je tv te streamen. Denk aan multimedia van Netflix, YouTube, Play Music en lokale content via Plex.

Zo kun je altijd jouw films, series, foto’s en muzieknummers op de tv afspelen. Daarnaast is het ook mogelijk om browsertabbladen vanuit Chrome te ‘casten’ naar de hdmi-stick, wat het apparaatje nog veelzijdiger maakt.

Cast Store downloaden

Via de link hieronder kun je Cast Store gratis downloaden. Binnenkort verschijnt er een premium-versie zonder reclame.

Download:  Cast Store for Android (gratis)

Het laatste Chromecast nieuws

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina! Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de slimme hdmi-stick.

Bekijk ook onze uitgebreide lijst van Chromecast apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu