De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is de stevigste smartphone ter wereld (en je kunt hem nu bestellen)

Gijs Ettes
20 juni 2014, 10:13
2 min leestijd
Dit is de stevigste smartphone ter wereld (en je kunt hem nu bestellen)
Cat BQ15 kopen

Begin deze maand onthulde Caterpillar de CAT B15Q, ‘s werelds stevigste Android-smartphone die internationaal beschikbaar wordt en bovendien draait op Android 4.4 (KitKat). Dankzij de IP67-certificering is de Cat B15Q stof- en waterbestendig en bovendien is het ruige toestel militair getest voor de zwaarste omstandigheden. In tegenstelling tot de meeste smartphones is de B15Q bestand tegen extreme temperaturen (van -25 tot +55 graden Celsius) en overleeft het toestel vallen van bijna twee meter hoog. Wat design betreft verdient de B15Q geen schoonheidsprijs, maar dat hoeft ook niet in zware omstandigheden.

De stevige Android-telefoon is vanaf media juli verkrijgbaar, maar nu al via de Duitse website van Amazon te reserveren voor 399 euro. Wil je de Cat B15Q kopen, dan komt er voor verzending naar Nederland nog een kleine 6 euro bij.

Lees verder na de advertentie.

Cat B15Q kopen: dit moet je weten

Cat BQ15

Caterpillar kennen we voornamelijk van het grote materieel, zoals graafmachines en bulldozers. Het bedrijf heeft echter ook al een aantal telefoons ontwikkeld, waarvan de Cat BQ15 ongetwijfeld de slimste is. Het toestel draait uit de doos op KitKat en is voorzien van 4 inch-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Verder is er een 1,3GHz-quadcore-processor (MediaTek 6582) aan boord, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan uitbreidbare opslag. 4G ontbreekt helaas. De 2000 mAh-accu staat garant voor een beltijd van circa 16 uur.

Ook  is er een 5-megapixel-camera met flitser aan de achterzijde te vinden en een vga-camera aan de voorzijde. Het display wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass 3 en in totaal meet de BQ15 125 bij 69,5 bij 14,9 millimeter. Het gewicht is met 170 gram aan de hoge kant, al  hadden we niet anders verwacht bij een  stevige smartphone als deze.

Lees ook onze uitgebreide CAT B15Q review!

Update: CAT B15Q kopen

De adviesprijs van de CAT B15Q bedraagt rond de 370 euro. Via onderstaande aanbieders kun je de stevige smartphone aanschaffen.  CentralPoint biedt als enige gratis verzending.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Cat CAT B15Q
Cat CAT B15Q

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu