Bouwtelefoon Cat S40 medio augustus naar Nederland voor 449 euro

Gijs Ettes
29 juli 2015, 14:56
1 min leestijd
Bouwtelefoon Cat S40 medio augustus naar Nederland voor 449 euro

Caterpillar, een bedrijf dat we normaal gesproken alleen kennen van zwaar materieel als graafmachines, heeft een nieuwe val- en waterbestendige smartphone onthuld. De Cat S40 draait op  Android 5.1 en komt medio augustus naar Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Cat S40: bestand tegen water, stof en vallen

Dat laat de fabrikant desgevraagd weten aan Android Planet. De Cat S40 is met zijn iP68-certificering bijzonder geschikt voor gebruikers die in de bouw werken en behoefte hebben aan een Android-smartphone die tegen een stootje kan. De smartphone kan tot 60 minuten onder water blijven (tot een maximale diepte van één meter), is stofbestendig en voldoet aan de militaire standaard 810G voor stevigheid. Een val van maximaal 1,8 meter moet geen schade opleveren aan de interne hardware.

Net als een vergelijkbare stevige smartphone als de Cat B15Q moet de S40 het niet van zijn looks hebben. De smartphone bestaat grotendeels uit rubber met geanodiseerd aluminium, en  ziet er wat lomp en dik (11,6 millimeter) uit. Een laagje Gorilla Glass 4 aan de voorkant moet krassen en schade aan het display voorkomen. Verder zijn er drie grote fysieke Android-knoppen voor terug, home en de app-kiezer.

Voor de adviesprijs van 449 euro krijg je verder een 4,7 inch ips-scherm met een relatief lage resolutie van 960 bij 540 pixels, 1GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte dat met een micro-sd-kaartje is uit te breiden tot 64GB. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 210-chip met een 1,1GHz quadcore-processor. Voldoende dus voor basistaken, maar de S40 is geen snelheidsmonster. Foto’s schiet de smartphone met een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 2 megapixel-frontcamera. De forse accu heeft een capaciteit van 3000 mAh-accu.

Het laatste nieuws over Caterpillar

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Cat S40
Cat S40

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu