Cat introduceert toughphones met enorme accucapaciteit

Rick van der Veer
31 augustus 2017, 13:00
2 min leestijd
Cat introduceert toughphones met enorme accucapaciteit

Cat Phones heeft op de IFA-techbeurs in Berlijn twee nieuwe, stevige smartphones aangekondigd. De Cat S31 en S41 kunnen niet alleen tegen een stootje, maar hebben ook enorme accu’s.

Lees verder na de advertentie.

Cat S31 en S41: stevige smartphones

Cat S41 officieel

Cat heeft twee nieuwe toughphones uitgebracht tijdens de IFA-techbeurs, die momenteel plaatsvindt in Berlijn. De Cat S31 en S41 zijn niet alleen van buiten ontworpen om lang te overleven, ook wat de interne hardware betreft zijn het echte survival-telefoons. Beide toestellen hebben namelijk een behoorlijke accucapaciteit.

Naast de verwachte IP68- en MIL-810G-specificaties voor val-, water- en stofbestendigheid, heeft de Cat S41 een grote accu van 5000 mAh aan boord. Daarnaast heeft de S41 een scherm van 5 inch met een resolutie van 1080p, en zijn de 13 megapixel-camera achterop en de 8 megapixel-camera voorop geschikt om onderwater gebruikt te worden. Verder kun je de enorme accu van de S41 inzetten als powerbank om andere apparaten op te laden.

De specificaties van de Cat S31 zijn iets bescheidener. De accu is met 4000mAh wat lichter, maar biedt nog altijd flink wat vermogen. Het scherm is wat kleiner met 4,7 inch, terwijl ook de processor wat zwakker is. Ook mist het toestel de powerbank-functie van de S41. Beide toestellen hebben wel een knop aan de zijkant die je zelf kunt toewijzen aan een actie, zoals de camera of het versturen van een noodbericht.

Het merk Cat komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Het merk, voluit als Caterpillar geschreven, maakt namelijk ook graafmachines en gereedschap. De smartphones die onder de merknaam van het bedrijf verschijnen, zijn dan ook voor situaties bedoeld waar een gewone smartphone waarschijnlijk snel stuk of beschadigd zou raken.

Releasedatum Cat S31 en S41

De Cat S31 en S41 zijn vanaf vandaag te koop, onder meer via de website van Caterpillar zelf. Voor de S31 vraagt het bedrijf een adviesprijs van 329 euro, terwijl de S41 449 euro moet opbrengen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Cat S41
Cat S41

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu