Gestolen smartphone terugvinden met Cerberus binnenkort minder effectief

Erwin Vogelaar
19 november 2017, 13:46
2 min leestijd
Gestolen smartphone terugvinden met Cerberus binnenkort minder effectief

Google dwingt de makers van Cerberus om hun antidiefstal-app minder effectief te maken. Met een notificatie moeten dieven er van bewust zijn dat ze in de gaten worden gehouden.

Lees verder na de advertentie.

Google dwingt Cerberus minder effectief te zijn

Er zijn verschillende manieren om je gestolen Android-smartphone weer terug te krijgen, maar de app Cerberus is één van de meest indrukwekkende. Via deze app is het namelijk mogelijk om je toestel stilletjes in de gaten te houden. Nu dwingt Google de app echter om zichzelf zichtbaar te maken voor de dief.

Het idee van Cerberus is dat je vanaf een afstand je toestel op de kaart kan vinden, maar ook andere acties kan ondernemen. Zo is het mogelijk om een alarm te starten, je data te vergrendelen en foto’s van de dief te maken.

cerberus

Na een recentelijke update is het tevens mogelijk om net te doen alsof de smartphone uitschakelt. Hierdoor denkt de dief hopelijk dat het toestel niets meer doet, maar stiekem wordt toch gps-data naar de eigenaar gestuurd.

Download Cerberus in Google Play (gratis)

De makers van Cerberus hebben op Google+ nu een e-mail van Google geplaatst. Google dwingt de ontwikkelaar om een persistente notificatie op het scherm te tonen waarop staat dat het toestel in de gaten wordt gehouden. Google noemt het huidige gedrag misleidend en geeft de makers zeven dagen om de notificatie toe te voegen. Anders wordt de app van de Play Store verwijderd. Mogelijk maakt Google zich zorgen dat er misbruik wordt gemaakt van de app.

Gestolen of verloren Android-telefoon terugvinden via Apparaatbeheer

Is je toestel echt verdwenen? Dan kun je ook via Android Apparaatbeheer aan de slag om de smartphone terug te vinden. Via deze weg is het mogelijk om je toestel op een kaart te zien, bellen, vergrendelen en zelfs vanaf afstand te wissen. Op deze manier weet je zeker dat als je jouw toestel niet terugkrijgt, de dief in ieder geval niet bij jouw data komt.

In 5 stappen je Android vinden en actie ondernemen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu