Champions League vanavond live op je Android-toestel

Redactie
14 september 2010, 10:54
1 min leestijd
Champions League vanavond live op je Android-toestel
champions league

De NOS heeft inmiddels een traditie om belangrijke sportevenementen als streaming video aan te bieden aan mobiele gebruikers. Vanavond is opnieuw een primeur: voor het eerst zal de NOS een wedstrijd uit de Champions League live uitzenden op Android-toestellen en andere smartphones. Op het programma staat de wedstrijd FC Twente tegen Internazionale uit Milaan, die in een ‘aardige’ kwaliteit zal worden gestreamd. Het bleek gisteravond al uit een tweet van een NOS-medewerker en het is inmiddels bevestigd op het NOS-weblog Nieuwe Media. Daar is ook te lezen dat Android in ieder geval wordt ondersteund.

Eerder streamde de NOS de Olympische Spelen, de Tour de France en andere grote sportevenementen.

Lees verder na de advertentie.

Waar te kijken?

De wedstrijd is te volgen op de iPad, iPhone, Android-toestellen en andere smartphones. Dat is te lezen op Weblog Nieuwe Media van de NOS. Op je Android-toestel ga je naar http://m.nos.nl, waar je met een knop wordt doorverwezen naar de juiste URL voor de livestream. De directe link is http://nos.nl/sport/voetbal/champions-league/livestream/. Je kunt deze URL alvast bookmarken voor toekomstige wedstrijden.

champions-league

Vorig jaar zond Sport 1 een aantal wedstrijden uit de Champions League mobiel uit, maar nu de uitzendrechten voor de komende drie jaar in handen van de NOS zijn, kunnen we erop rekenen dat de wedstrijden niet alleen op tv maar ook op mobiele platformen te zien zijn. Een speciale app voor dergelijke livestreams heeft de NOS nooit aangeboden. Wel zijn ze vorig jaar tijdens het WK gestart met een dashboad voor sportwedstrijden, bedoeld voor tablets. Via tweedescherm.nl kun op de bank met een tablet in de hand statistieken van wedstrijden volgen.

Categorie: Evenementen
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's