De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung stopt toch niet met berichten-app ChatOn

Redactie
27 november 2014, 11:41
1 min leestijd
Samsung stopt toch niet met berichten-app ChatOn

Samsung gaat toch niet stoppen met zijn onlineberichtendienst ChatOn, dat de strijd met concurrenten als WhatsApp, Telegram en Hangouts zou hebben verloren.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt Samsung nadat enkele bestuurders van het bedrijf tegen The Korea Times hadden gezegd dat de chat-app wel degelijk zou verdwijnen. Volgens de bestuurders zou ChatOn per regio worden uitgefaseerd, maar hier blijkt uiteindelijk niets van waar te zijn.

Samsung: “De recente geruchten over het sluiten van ChatOn zijn niet waar, en ChatOn blijft gewoon voor consumenten van over de hele wereld te gebruiken”

ChatOn: verloren van de groten

chaton-screen

Het ontkennen van Samsung is opvallend Eerder zeiden de bestuurders: “We gaan onze zakelijke diensten meer stroomlijnen. Dit is geen dienst die directe verbetering kan laten zien voor de toekomst.” Deze uitspraak duidt er toch op dat Samsung wel degelijk plannen had om de dienst te sluiten, of dat in ieder geval een gedeelte van de Samsung-bestuurders dit idee had.

ChatOn heeft de strijd eigenlijk al verloren van grote apps als WhatsApp of WeChat, waar Samsungs berichtendienst niet genoeg marktaandeel van kon snoepen. ChatOn is met name populair omdat de app op Samsung-toestellen voorgeïnstalleerd staat, maar wordt in de praktijk niet heel veel gebruikt.

Het nieuws over ChatOn komt kort na het sluiten van andere Samsung-apps, zoals Milk Music en Milk Video. Met deze multimediadiensten wilde Samsung de concurrentie aangaan met Googles multimedia-apps, zoals Play Muziek en Play Films, wat uiteindelijk niet lukte.

Laatste Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu