HTC-oprichter Peter Chou vervangen door Cher Wang als ceo

Redactie
20 maart 2015, 10:00
1 min leestijd
HTC-oprichter Peter Chou vervangen door Cher Wang als ceo

HTC-oprichter Peter Chou geeft zijn ceo-positie over aan  Cher Wang. Chou blijft wel actief bij het Taiwanese bedrijf, dat het sinds 2012 lastig heeft op de mobiele markt en recentelijk de One M9 heeft geïntroduceerd.

Lees verder na de advertentie.

Chou richtte in 1997 HTC op en was sinds 2004 ceo van het bedrijf. De laatste jaren waren moeilijk voor de fabrikant,  en HTC is nog steeds niet uit de dip geklommen. Mogelijk heeft dit bijgedragen aan de aanstelling van Wang, die HTC mede heeft opgericht en voorheen voorzitter van het raad van bestuur was.

Cher Wang de nieuwe ceo van HTC

“Als een entrepreneur in hart en nieren,  heb ik enorm veel zin om aan alle nieuwe mogelijkheden te werken. Daarnaast ben ik vereerd om deze kans aan te pakken en de volgende fase van HTC vorm te geven”, aldus Wang.

cher-wang

Wang is enorm populair in Taiwan en bij medewerkers van HTC. Tijdens de presentatie van de One M8 werd Wang onthaald als een soort popster, die bij Taiwanese  journalisten en HTC-medewerkers een soort sterrenstatus geniet. Ze mengt zich in Taiwan in politieke discussies, is een bekend filantroop die veel uitgeeft aan goede doelen en wordt ook gezien als een voorbeeld voor vrouwen.

HTC One M9 bestellen

Wil je het nieuwe vlaggenschip van HTC als eerste in huis hebben, dan kun je nu al de HTC One M9 reserveren. De partijen hieronder bieden het toestel het goedkoopst aan.

HTC One M9

HTC One M9 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC One M9 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

→ Check aanbiedingen voor de HTC One M9 met abonnement.

Laatste nieuws over HTC

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu