Eerste Android-toestel in China: Dopod G2 in iPhone-stijl

android dopodChina Mobile is één van de oprichters van de Open Handset Alliance. Geen wonder dat ze langzamerhand ook wel een Android-toestel willen introduceren. Aan de buitenkant ziet het toestel, dat de naam Dopod G2 zal krijgen, eruit als de HTC Magic van Vodafone. Maar intern zijn wat aanpassingen gedaan zodat Android wel wat op de iPhone gaat lijken. China Mobile heeft het besturingssysteem zodanig aangepast dat applicaties als vierkante icoontjes worden getoond.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De telefoon werkt via China’s eigen TD-SCDMA-technologie, zodat je het toestel in het buitenland alleen kunt gebruiken om te bellen: 3G en Wi-Fi werken niet.

China Mobile heeft 415 miljoen abonnees en is de grootste mobiele operator ter wereld. De Dopod G2 zal rond mei 2009 gelanceerd worden. De foto’s zijn afkomstig van de Chinese site IT168.com. Dopod is de merknaam die HTC in Azië hanteert, vandaar de naam. Eerder zijn er al Windows Mobile-toestellen onder de naam Dopod op de markt gebracht.

dopod g2 belscherm  dopod g2

Via: Androidguys

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.