Chinees bedrijf Moonse maakt iPad kloon draaiend op Android

Redactie
17 april 2010, 18:25
1 min leestijd

Met de lancering van Apple’s iPad zijn er veel computer fabrikanten en andere bedrijven die er nadeel bij hebben. Het Chinese elektronica-bedrijf “Moonse” pakt het echter creatiever aan, onlangs hebben zij hun iPad kloon getoond. Moonse heeft de tablet de naam E-7001 tablet gegeven.

Android

Het is niet raar dat ze juist Android hebben gekozen als besturingssysteem voor de E-7001 tablet. Android is namelijk vrij beschikbaar (open source) en kan dus voor bijna elk doeleinde gebruikt worden. Ook is het een geduchte concurrent voor het iPhone OS en heeft het al veel applicaties tot beschikking.

Andere specificaties

Lees verder na de advertentie.

De E-7001 tablet is wel wat kleiner dan de iPad, de iPad heeft een scherm van 9,7 inch en de tablet van Moonse moet het doen met 7 inch. Er zit een processor in van 1 Ghz, 2 usb-poorten, WiFi, 2 GB flash-geheugen, ingebouwde speakers en het draait op Andoid 1.5.

Wat vooral interessant is, is de ondersteuning van Flash. Dit is al lang een zeer groot gemis bij gebruikers van de iPad en iPhone, misschien kan de E-7001 wel een goede concurrent worden!

Via: gadgetsdna en eBay

Spotlights: Android, iPad

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's