Chinese Android-telefoons klaar voor opmars in Europa

Redactie
25 juli 2009, 15:18
1 min leestijd
Chinese Android-telefoons klaar voor opmars in Europa
android in china

“Wanneer gaat Android nu écht doorbreken?”, vragen veel mensen zich af. De CEO van de Amerikaanse operator Sprint heeft er alle vertrouwen in dat het moment bijna is aangebroken. “Now it’s ready for prime time”, zei de CEO in een interview. Maar dan moeten er wel meer toestellen op de markt komen dan het huidige aanbod van HTC. Meestal kijken we dan naar grote namen zoals Samsung en LG, maar er zijn nog meer kanshebbers. Minstens drie Chinese bedrijven hebben aangegeven dat ze Android-telefoons in Europa gaan uitbrengen. Radio Technology is een onbekende toestelmaker uit China, die nog dit jaar een Android-telefoon in Europa gaat lanceren.

Het gaat om een telefoon met 2,8 inch touchscreen en Wi-Fi, maar geen 3G. Radio Technology is gevestigd in Shenzhen, een gebied waar veel fabrieken te vinden zijn die consumentenelektronica produceren. Foto’s van de telefoon verschenen al op de website van de fabrikant. “We think Android is the future direction for mobile phones,” zei een woordvoerder van Radio Technology, die aangaf dat het open karakter en de lage prijs van de software doorslaggevend waren bij de keuze.

Lees verder na de advertentie.

Concurrenten Huawei Technologies en Haier hebben ook aangekondigd dat ze in Europa een gok willen wagen. Volgens Huawei gaat T-Mobile in het derde kwartaal een Android-toestel uitbrengen. Haier is in China vooral bekend van de airconditioners en koelkasten. Zij zijn van plan om in september een Android-toestel in Frankrijk uit te brengen. Een conceptmodel met 3,2 inch scherm werd vorige maand al op een beurs in Singapore getoond.

radio technology

Via: PC World

Categorie: Smartphones
Spotlight: Android
Merk: Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's