Chinese fabrikant Xiaomi verkoopt 100.000 toestellen in 90 seconden

Gijs Ettes
12 augustus 2013, 12:12
1 min leestijd
Chinese fabrikant Xiaomi verkoopt 100.000 toestellen in 90 seconden
xiaomi hongmi

De Chinese fabrikant Xiaomi verkocht in 90 seconden alle exemplaren uit de eerste productiereeks van zijn nieuwe model. Deze reeks bestond uit maar liefst 100.000 exemplaren. Het toestel genaamd Xiaomi Hongmi, wat staat voor Rode Rijst, werd twee weken geleden voor het eerst gepresenteerd.

Inmiddels is het toestel al 7,5 miljoen keer gereserveerd, waardoor het niet verwonderlijk is dat de eerste 100.000 exemplaren van de Android-smartphone in minder dan twee minuten over de toonbank zijn gevlogen.

Lees verder na de advertentie.

De prijs en specificaties van de Xiaomi Hongmi liegen er niet om: voor minder dan omgerekend 100 euro krijg je een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels, een 1.5GHz-quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en een 8-megapixel-camera. Daarbovenop komt ook nog een 1,3-megapixel-frontcamera, 4GB aan opslagruimte (uitbreidbaar) en een batterij van 2000 mAh.

Dit is voor iets minder dan 100 euro natuurlijk al een heel uitstekend pakket, maar de Xiaomi Hongmi biedt ook nog eens ondersteuning voor twee simkaarten, heeft een scherm van krasbestendig Gorilla Glass 2 en draait op Android 4.2.

Xiaomi maakt high-end toestellen voor enorm lage prijs

In 2011 kwam het Chinese Xiaomi met zijn eerste Android-telefoon op de markt. Ook toen al leken de toestellen erg veel op de vlaggenschepen van concurrenten als HTC en Samsung, maar voor een veel lagere prijs.

xiaomi

In de eerste helft van 2013 verkocht het bedrijf meer dan 7 miljoen toestellen en had het een omzet van meer dan 1,6 miljard euro. Frappant detail: op de Chinese smartphonemarkt is Xaomi nog niet eens een top 3-speler. Daarvoor moet het eerst nog Samsung, Lenovo, Yulong, ZTE en Huawei qua omvang passeren.

Via: NUtech

Categorie: Smartphones
Merk: Xiaomi

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's