De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Chinese merken voorzien smartphones van Samsungs Edge-techniek’

Gijs Ettes
29 februari 2016, 13:12
1 min leestijd
‘Chinese merken voorzien smartphones van Samsungs Edge-techniek’

De Edge-schermen die we kennen van de Galaxy S7 Edge en S6 Edge  komen mogelijk naar smartphones van Chinese fabrikanten. Ook Huawei, Xiaomi en Vivo zouden toekomstige toestellen van de technologie  voorzien.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung promoot Edge-schermen bij concurrentie’

Dat meldt het Koreaanse ETNews op basis van anonieme bronnen. De schermtak van Samsung zou de Edge-schermen actief  hebben aangeboden bij Chinese concurrenten, wat mede mogelijk is  omdat het bedrijf inmiddels voldoende productie kan  draaien.

De verwachting is dat  Vivo morgen al komt met een smartphone die  beschikt over eenzelfde gebogen scherm als de Galaxy S7 Edge. Op dat toestel kunnen de schermranden worden gebruikt als snelmenu voor apps, rss-feeds en notificaties. De gebogen schermrand zorgt er bovendien voor dat het toestel nauwelijks zichtbare bezels heeft, wat het design ten goede komt.

Het nieuws dat ETNews brengt, wordt  ondersteund door beelden van de Vivo Xplay 5 die gisteren uitlekten (zie hierboven). Daarin is te zien dat het nieuwe toestel, dat als eerste ter wereld 6GB RAM heeft, beschikt over een scherm dat aan weerszijden afloopt. Verder zou de Xplay aangedreven worden door de Snapdragon 820-chip van Qualcomm en beschikken over een 2K-scherm van 5,5 inch. Waarschijnlijk wordt het toestel  alleen beschikbaar in China.

Wat de plannen van Huawei en Xiaomi zijn met de gebogen Edge-schermen is nog niet bekend. De fabrikanten hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu