Chinese smartphone-fabrikanten ontdekken Android

Wouter Nijsen
6 maart 2010, 20:57
2 min leestijd
Chinese smartphone-fabrikanten ontdekken Android
ZTE Smooth

Nu Android steeds groter begint te worden, mengen steeds meer Chinese fabrikanten zich in deze smartphone- en tabletmarkt. Voor hen zijn twee dingen interessant aan Android. Ten eerste is het een enorme groeimarkt waar nog ruimte is voor nieuwe producten en ten tweede is Android goedkoper om als besturingssysteem te gebruiken omdat er geen licentiekosten hoeven te worden betaald, zoals bij Windows Mobile. De nieuwste Chinese speler is het voor ons onbekende ZTE. Deze fabrikant komt in de loop van dit jaar met maar liefst vier nieuwe Android-toestellen op de markt.

Voor de verandering blijven deze niet alleen binnen de Chinese landsgrenzen, maar zijn er plannen om deze ook in andere landen op de markt te brengen. Volgens ZTE vallen de nieuwe Android-telefoons wat prijs betreft in de budgetklasse maar hebben ze dezelfde kwaliteit als de high-end Android-telefoons van bijvoorbeeld HTC en Motorola. Een behoorlijk gedurfde bewering, aangezien de Chinese gsm-toestellen die tot nu toe Europa wel gehaald hebben niet direct uitblonken door een goede bouwkwaliteit of opzienbarende specificaties.

Lees verder na de advertentie.

De vier toestellen die ZTE op de markt gaan brengen zijn:

  • ZTE Smooth: toestel in Palm Pre-design voorzien van Android 1.6, 2.8 inch QVGA-scherm, QWERTY-toetsenbord, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM-radio en 3G.
  • ZTE Blade: high-end telefoon met 3.5 inch WVGA touchscreen, Android 1.6, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM-radio en 3G.
  • ZTE Racer:  Android 1.6 telefoon voorzien van 3G, Wi-Fi, GPS en een 2.8 inch QVGA touchscreen.
  • ZTE Mercury:  HTC Hero-kloon met een 3.2-inch HVGA touchscreen, GPS en EDGE.

Van geen enkel toestel zijn de processorspecificaties bekend. ZTE maakt voor de touchscreens gebruik van resistieve schermen, waarschijnlijk om de prijs laag te kunnen houden.

Gezien de onbekendheid van de Europese kopers met de ZTE merknaam is het waarschijnlijker dat deze als operator branded telefoons op de markt komen zoals bijvoorbeeld nu het geval is met de T-mobile Pulse, wat in feite een toestel van fabrikant Huawei is.

Via: IntoMobile

Categorie: Smartphones
Thema: Android
Merk: ZTE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's