Nieuwe release Chrome werkt stabieler en kan notificaties sturen

Google heeft versie 42 van Chrome uitgerold naar Windows-, Mac- en Linux-gebruikers. De browser krijgt met de laatste update onder meer de mogelijkheid om push-notificaties van websites te tonen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Chrome 42 houdt je op de hoogte

chrome 42Vorige maand kreeg de bètaversie van Chrome al de mogelijkheid om notificaties te tonen, ook op Android. De update die Google nu pusht, is echter alleen voor de desktopversie. Via ‘Instellingen > Over Google Chrome’ kun je controleren of jouw versie van de browser geüpdatet moet worden.

Net als de Safari-browser van Apple heeft Chrome 42 de mogelijkheid om websites notificaties te laten sturen, ook als je deze niet open hebt staan. Wanneer een ontwikkelaar de Push api heeft geïmplementeerd in zijn website, kun je als gebruiker zelf aangeven of je wel of geen notificaties van deze site wilt ontvangen. Denk aan berichten bij groot nieuws of wanneer iemand op een veiligsite een hoger bod heeft uitgebracht.

Meer verbeteringen

Chrome 42 bevat ook  een groot aantal verbeteringen voor de veiligheid, stabiliteit en prestaties van de browser. Een volledig overzicht van veranderingen en verbeteringen vind je op deze pagina. Verder zijn plug-ins als Java en Silverlight, die gebruikmaken van de verouderde Netscape Plugin api, vanaf nu standaard uitgeschakeld.

De api kan opnieuw aangezet worden, maar Google faseert  deze uit  aangezien hij een belangrijke veroorzaker is van crashes en veiligheidsincidenten. De zoekgigant adviseert ontwikkelaars om gebruik te maken van html5 of Googles Native Client. De populaire videodienst  Netflix maakte aanvankelijk ook gebruik van Silverlight, maar is begin vorig jaar overgestapt op html5.

Het laatste nieuws over Chrome

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.