Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Chrome 77 voor Android: veiliger, maar zwaarder

Colin Baak
18 oktober 2019, 11:03
1 min leestijd
Google Chrome 77 voor Android: veiliger, maar zwaarder

Chrome voor Android staat op miljarden apparaten en wordt constant voorzien van updates. Met Google Chrome-versie 77 wordt de browser een stuk veiliger, maar gebruikt daarvoor ook meer geheugen.

Google Chrome voor Android wordt veiliger

De Chrome-browser van Google is erg populair en wordt dagelijks gebruikt op miljarden apparaten. Vanaf versie 77, die automatisch uitrolt, is de browser weer een stukje veiliger geworden.

Focus ligt namelijk op site isolation, iets dat al op desktops werkt. Websites werken hiermee geïsoleerd van andere sites. Het gaat daarbij om sites die om een wachtwoord vragen. Zo wordt het voor malafide websites een stuk lastiger om kwaad te doen of data te stelen.

Google Chrome

Heb je een site waarbij je een wachtwoord moet invoeren eerder geopend? Dan wordt deze bij een volgend bezoek automatisch in ‘isolatie’ geopend. Als gebruiker merk je echter niet of zo’n site wel of niet apart wordt geladen. Alles ziet er exact uit zoals je gewend bent en werkt ook hetzelfde.

Gebruikt wel meer werkgeheugen

Wel gaat de Chrome-browser hiervoor nog meer nog wel wat meer vragen van je apparaat. Volgens de Chromium Blog vraagt versie 77 zo’n 3 tot 5 procent meer geheugen. Dit wordt gebruikt om deze functie optimaal te kunnen gebruiken. Wel wordt er genoemd dat ze constant bezig zijn met het optimaliseren van de browser.

Bij computers werkt deze functie al langer en bij elke website. Pc’s zijn vaak een stuk krachtiger dan een smartphone. Omdat deze vorm van isolatie net wat meer kracht nodig heeft, werkt het alleen op Android-apparaten met minimaal 2GB werkgeheugen.

Download Google Chrome in de Play Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu