Chrome Android-appsEen ontwikkelaar heeft de optie om Android-apps op ChromeOS te draaien, geport naar Windows, Mac en Linux. Hierdoor is mogelijk om Android-apps in de desktopversie van Chrome te draaien, die je bijvoorbeeld gebruikt op je desktop of laptop.

Het werkend krijgen van deze apps binnen Chrome is wel een klein werkje en het draaien van deze apps verloopt nog lang niet vlekkeloos, maar het geeft alvast een kijkje in de mogelijkheden die Chrome en Android binnenkort gaan bieden als ze nauwer gaan samenwerken.

Chrome Android-apps: zo doe je het

Om te beginnen gebruik je Chrome APK Packager om apps van je smartphone of tablet naar Chrome-apps om te zetten. Je selecteert in deze app de apps die je in Chrome wilt gebruiken en genereert vervolgens de Chrome APK. Vervolgens kopieer je het gemaakte zip-bestand naar het apparaat dat Chrome draait. Dit zip-bestand pak je uit en je kunt dan de folder als extensie laden in Chrome. Oh, en kies geen apps die afhankelijk zijn van de Google-services: die gaan sowieso crashen.

apps-chromeVoor het inladen van de Chrome Android-apps heb je echter wel ARChon Custom Runtime nodig. Deze software zorgt ervoor dat je zo veel Android-apps in Chrome kan draaien als jij wilt. Installeer ARChon en vervolgens is het mogelijk om de map met Chrome APK’s in te laden. Mocht het installeren van ARChon te ingewikkeld voor je zijn, probeer het dan vooral nog niet: het draaien van Chrome Android-apps vergt hier en daar enige technische kennis.

Eenmaal ingeladen verschijnen groene robotjes in de app-sectie van Chrome. Wil je deze iconen vervangen, vervang dan de icon.png van de betreffende app in de folder met het passende icoonbestandje.

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.