De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Chrome voor Android krijgt binnenkort donkere modus’

Wouter Nijsen
8 januari 2019, 11:01
2 min leestijd
‘Chrome voor Android krijgt binnenkort donkere modus’

Google begint binnenkort met het testen van een donkere modus in de Android-versie van Chrome. Het nieuws komt na het gerucht dat de eerstvolgende Android-update een volledige ‘dark mode’ introduceert.

Lees verder na de advertentie.

Donkere modus voor Chrome

Er wordt al een tijdje gesproken over een donkere modus voor de Android-versie van Chrome, en het lijkt eindelijk te gebeuren. Website 9to5Google zegt aanwijzigingen te hebben gevonden dat Google binnenkort begint met het testen van een ‘dark mode’. In Chromium Gerrit is een verwijzing te vinden, wat erop wijst dat Google nog aan de functie werkt.

Het lijkt er echter niet op dat we de donkere modus al binnenkort kunnen proberen, ook niet in Googles experimentele Chrome Canary-browser. Deze versie van de Chrome-browser wordt vaak gebruikt om features te testen voordat ze in de stabiele versie van de browser verschijnen.

Veel Android-gebruikers kijken uit naar een donkere modus in Chrome, omdat de feature verschillende voordelen met zich meebrengt. Allereerst zorgen de donkere kleuren voor een fraaie look, maar wordt het ook fijner om de browser in de avonduren te gebruiken, omdat je minder last hebt van het licht van je smartphonescherm. Tot slot is het zo dat een donkere modus op oled-schermen zorgen voor minder energieverbruik, wat de accuduur ten goede komt.

Lees ook: zo stel je de donkere modus in op deze Google-apps

Donkere modus in Android Q

Volgens een eerder bericht werkt Google momenteel aan een volledige, ingebouwde donkere modus voor Android. De functie zou via de Instellingen-app ingeschakeld kunnen worden en naast alle interface-elementen ook Googles eigen systeem-apps donker maken. Sommige Google-apps hebben al een donkere modus, maar bij populaire applicaties als Gmail en Google Agenda ontbreekt dit bijvoorbeeld nog.

Android Q, zoals de aankomende Android-versie voor nu heet, wordt waarschijnlijk ergens in de komende maanden als ontwikkelaarsbèta uitgebracht. Daarnaast ligt het voor de hand dat Google tijdens de I/O 2019-ontwikkelaarsconferentie een publieke testversie uitbrengt. Google I/O vindt elk jaar in mei plaats.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu