Download Stabiele Chrome-versie krijgt Android L-design

Redactie
4 september 2014, 10:21
1 min leestijd
Download Stabiele Chrome-versie krijgt Android L-design
Chrome Android L

De stabiele versie van de Chrome-browser  voor Android heeft een update ontvangen waarmee de app van het Android L-design wordt voorzien. Deze interface is al langer beschikbaar in de Chrome Beta-app, maar wordt nu naar alle Chrome-gebruikers uitgerold.

De belangrijkste verandering is het activeren van nieuwe animaties. Deze zie je bij het openen van het menu, het sluiten of openen van tabbladen en wisselen tussen actieve tabs. Het maakt Chrome wat natuurlijk en logischerwijs ook fijner.

Lees verder na de advertentie.

Chrome Android L-design

Het nieuwe Chrome Material Design kenmerkt zich door meer witruimte en rustige interface-elementen. Icoontjes, menu`s en opties ogen rustiger en de incognito-modus is van een fraai donker design voorzien.

Eind juli waren de veranderingen beschikbaar in de Chrome Beta-app. Het heeft dus een kleine anderhalve maand geduurd voordat de bèta-functies naar de stabiele Chrome-app kwamen. Met het Chrome Android L-design bereidt Google zich alvast voor op de release van de aankomende Android-versie, die ergens in de herfst moet uitkomen.

Het laatste Chrome-nieuws

Download

Chrome wordt veelal standaard geïnstalleerd op Android-toestellen. Het kan echter wel een tijdje duren voordat de update naar alle devices is uitgerold. Hier kun je het apk-bestand downloaden om ‘m direct te installeren.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu