De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo worden Chrome-notificaties verbeterd met Android O

Erwin Vogelaar
28 juli 2017, 20:27
2 min leestijd
Zo worden Chrome-notificaties verbeterd met Android O

Zodra Android 8.0 uitkomt, krijgt Chrome een handige nieuwe functie. De nieuwe samenwerking tussen Chrome en Android O draait om de nieuwe notificatiekanalen.

Lees verder na de advertentie.

Chrome Android O en notificaties

Zodra Android 8.0 (O) later deze zomer uitkomt, krijg je meer controle over de notificaties op je smartphone. Specifiek worden notificaties onderverdeeld in kanalen waar je apart instelt wat je hoe vaak wil zien of horen. Webbrowser Chrome gaat met Android O gebruikmaken van deze kanalen. Veel verschillende websites sturen namelijk eigen notificaties uit. Met Android O geef je aan welke notificaties van websites je belangrijker vindt.

Op dit moment is het met Chrome mogelijk om vijf verschillende kanalen te onderscheiden: browser, downloads, incognito, media en websites. Lastig is dat het websites-kanaal controle heeft over alle pagina’s. Het is dus op dit moment nog niet mogelijk om de ene site als belangrijker aan te vinken dan de ander, maar dat gaat dus veranderen.

chrome android o

Elke website krijgt een apart notificatiekanaal. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Facebook.com een lage prioriteit te geven, maar Marktplaats.nl een hoge prioriteit. In de instellingen geef je aan of de notificatie van een specifieke website geluid mag maken, mag vibreren of een cijfertje op het app-icoon mag plaatsen. Je mag zelfs aangeven of een website de ‘Niet storen’-modus van je Android-toestel mag negeren.

De functionaliteit voor deze losse notificatiekanalen is nu in een bètaversie van Chrome te vinden, maar werkt nog niet. Het is dus ook nog niet duidelijk vanaf welke versie van Chrome deze functie wel werkt. Het is zelfs niet honderd procent zeker of de functie direct werkt als Android O officieel lanceert, maar we verwachten dat de update niet ver van de lancering van Android O verwijderd zal zijn. In ieder geval is het een welkome toevoeging aan Chrome die ons meer controle geeft over wanneer onze smartphone ons lastig valt.

Lees het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu