De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Chrome apps komen op korte termijn naar Android’

Gijs Ettes
4 december 2013, 8:20
1 min leestijd
‘Chrome apps komen op korte termijn naar Android’
Chrome apps

De kruisbestuiving tussen Chrome en Android begint vorm te krijgen. In september bevestigde Google al dat Chrome apps naar het Android-besturingssysteem komen en nu lijkt het erop dat er mogelijk al volgende maand een bèta start.

Chome apps zijn webapplicaties die overal waar de browser wordt gebruikt kunnen draaien, ongeacht welk (mobiele) besturingssysteem gebruikt wordt. Dankzij Chrome zijn dan gelijk al je apps en data gesynchroniseerd op alle apparaten die je gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Google doet overigens weinig moeite om het project te verbergen. Zo is er een Github-pagina die is toegewijd aan Mobile Chrome Apps, waar ook diverse documenten zij te vinden met betrekking tot het bouwen van dergelijke apps en het omzetten ervan naar mobiele platforms. Ontwikkelaars worden geadviseerd zich te richten op Android 4.0 of hoger, al worden theoretisch gezien ook lagere Android-versies ondersteund.

Elk platform waarop Google Chrome draait, is automatisch een HTML5-platform. Als deze ondersteuning ook wordt toegevoegd aan Android, wordt het platform nog gemakkelijker om voor te ontwikkelen. Een interessant gegeven is verder dat Chrome apps straks waarschijnlijk niet als extensie worden aangeboden, maar als app in Google Play of Apples App Store. Google geeft geen commentaar op het nieuws.

Lees meer over Google

Lees ook ons uitgebreide artikel over de Chrome Android-app, met tips en trucs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu