Google stopt met Chrome-apps voor Windows, Mac en Linux

Erwin Vogelaar
20 augustus 2016, 18:56
2 min leestijd
Google stopt met Chrome-apps voor Windows, Mac en Linux

Google trekt de stekker uit Chrome-apps Windows, Mac en Linux. Op Chrome OS blijven de Chrome-apps wel bestaan. Lees verder om te zien waarom Google deze beslissing heeft genomen.

Lees verder na de advertentie.

Chrome Apps Windows

Het is het einde voor Chrome-apps voor webbrowsers op Windows, Mac en Linux. Drie jaar geleden heeft Google Chrome-apps gelanceerd, zodat je makkelijk applicaties buiten de browser kunt openen. Deze functie werd geïntroduceerd in Chrome OS en dat beviel zo goed dat Google ook andere gebruikers van de Chrome-browser deze functionaliteit wilde aanbieden. Op deze manier konden webprogramma’s bijvoorbeeld offline gebruikt worden, notificaties sturen en verbinden met de hardware in je computer. Inmiddels worden deze functies ook steeds vaker binnen webpagina’s mogelijk.

chrome apps windows

Dat is echter niet de enige reden waarom Chrome-apps verwijderd worden van de webbrowser. Volgens Google maakt namelijk maar 1 procent van de Chrome-gebruikers op Windows, Mac en Linux gebruik van deze apps. Om Chrome te vereenvoudigen worden ze daarom maar verwijderd.

Gebruikers krijgen nog wel ruim de tijd om aan een nieuwe manier van werken te wennen. Eind 2016 zullen nieuwe Chrome-apps enkel nog uitgebracht worden voor Chrome OS, terwijl bestaande apps nog beschikbaar blijven op alle platformen en nog steeds updates kunnen krijgen. In de tweede helft van 2017 zal de Chrome Web Store op Windows, Mac en Linux geen Chrome-apps meer tonen en pas begin 2018 zullen gebruikers geen apps meer kunnen gebruiken. Het duurt nog eventjes dus. Uiteraard zullen extensies nog wel bruikbaar blijven.

Google diensten

Google staat bekend om het sluiten van diensten die niet veel gebruikt worden, maar waar een relatieve kleine groep toch compleet op vertrouwt in het dagelijks leven. Het is echter logisch dat Google het bedrijf zo gestroomlijnd mogelijk wil houden en daarom het onnodige vet afsnijdt. Hopelijk zullen apps als Chrome Remote Desktop nog voor de sluiting vervangen worden door een extensie.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu