Chrome Beta 30 voor Android laat toestellen crashen

Redactie
16 september 2013, 18:11
1 min leestijd
Chrome Beta 30 voor Android laat toestellen crashen
chromebeta

Chrome Beta 30 voor Android laat zowel smartphones als tablets crashen. Dat blijkt uit vele meldingen van Chrome Beta 30-gebruikers, waarna Google het crashen van Android heeft bevestigd. De getroffen Android-toestellen starten vaak plotseling opnieuw op, waarbij de gebruiker niet precies weet wat de reboot veroorzaakt. Op dit moment schijnen vooral de Nexus 4 en Nexus 7 door de Chrome Beta 30-bug te worden getroffen.

Dergelijke vervelende situaties kunnen voorkomen bij bètaversies van apps en zijn één van de meest gehoorde nadelen van het gebruik van bètaversies. Chrome Beta biedt echter wel de laatste updates en de nieuwste features die pas, na de testprocedure bij de app, aan de officiële Chrome-browser worden toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft de bug inmiddels bevestigd en zegt aan een oplossing te werken. Een directe oplossing is het verwijderen van de app en gebruik te maken van de officiële Chrome voor Android-app. Deze is gratis in Google Play te downloaden.

Lees ook hoe je het handige nieuwe Chrome Beta startscherm activeert.

Chrome Beta downloaden

Chrome Beta 30 is gratis in Google Play te downloaden. Onze tip: download ‘m vooral nog even niet voordat de browser door Google van een update is voorzien.

Download: Chrome Beta (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu