Chrome Beta kan dataverbruik verminderen

Gijs Ettes
25 mei 2013, 15:00
1 min leestijd
Chrome Beta kan dataverbruik verminderen
chromebeta

De nieuwste versie van Chrome Beta biedt de mogelijkheid om je dataverbruik tijdens het browsen fors te verminderen. Google claimt dat de nieuwe optie voor maar liefst 50 procent vermindering kan zorgen.

Lees verder na de advertentie.

De optie werd tijdens Google I/O aangekondigd en de update voor Chrome Beta is sinds vrijdag te downloaden. Als je de functie inschakelt, gaat data die je via een http-verbinding binnenkrijgt door een proxy van Google. Deze proxy comprimeert plaatjes naar het wepb-formaat, in plaats van jpeg. Dit zou al gemiddeld 30 procent schelen.

Alle andere onderdelen van een webpagina worden ook gecomprimeerd. Google liet tijdens Google I/O een test zien met een Nexus 10 die een maand heeft gelopen. Bij deze test werd het dataverbruik door de browser teruggedrongen met 46 procent.

Om de data besparende functie in te schakelen, moet je de nieuwste update van Chrome Beta even binnenhalen. Hoogstwaarschijnlijk krijg je dan meteen een scherm in beeld dat je vraagt of je de nieuwe functie wilt gebruiken; als dit venster niet in beeld komt, moet je in de instellingen naar ‘bandwidth management’ gaan. Vervolgens kun je ‘reduce data usage’ inschakelen.

Download: Chrome Beta (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu