Chrome Beta: activeer het nieuwe handige startscherm

Redactie
26 augustus 2013, 8:33
1 min leestijd
Chrome Beta: activeer het nieuwe handige startscherm
chromebeta
Screenshot_2013-08-26-08-28-31

Activeer het nieuwe Chrome Beta startscherm met de laatste versie van de bètabrowser. Chrome, de officiële browser van Google, komt al geruime tijd beschikbaar in twee versies. De normale versie wordt periodiek geüpdatet met de meest stabiele functies die allemaal eerder in Chrome Beta worden getest. Eerder kwam laatstgenoemde bijvoorbeeld met een gave swipe-besturing voor Chrome Beta, maar stilletjes voerde Google ook alvast een nieuwe Chrome Beta startscherm in. Het nieuwe startscherm laat gebruikers sneller met Google zoeken, een overzicht van de meest bezochte websites zien en geeft snelkoppelingen naar je bladwijzers en andere apparaten.

Dit komt omdat het sinds één van de laatste updates ook mogelijk is om via zogeheten flags enkele instellingen aan te passen die in de browser verstopt zitten. Deze flags kun je naar eigen wensen aanpassen en zo nieuwe features activeren.

Lees verder na de advertentie.

Een overzicht van de flags krijg je door chrome://flags/ in de adresbalk van Chrome Beta te tikken. Hier krijg je een lange lijst met allerlei experimentele features, waar onder andere ‘Enable the new NTP’ staat. Dit is de flag voor het nieuwe Chrome Beta startscherm (zie screenshot rechts). Nadat je deze hebt geactiveerd en de browser opnieuw hebt opgestart, krijg je voortaan het meer minimalistische en overzichtelijkere Chrome Beta startscherm te zien.

Chrome Beta is gratis in Google Play te downloaden.

Download: Chrome Beta (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu