De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Chrome Beta update brengt videochat en sneller pagina’s laden

Redactie
17 juli 2013, 10:29
1 min leestijd
Chrome Beta update brengt videochat en sneller pagina’s laden
chromebeta

Google heeft vandaag een update voor zijn bètabrowser online gezet. De Chrome Beta update brengt ondersteuning voor WebRTC, een real-time communicatie api die gebaseerd is op javascript. Gemakkelijker gezegd: een manier waarmee gebruikers van de Chrome Beta browser via bellen, videobellen en bestanden delen met elkaar kunnen communiceren zonder dat er extra software voor nodig is. Handig en een kijkje in de toekomst.

WebRTC wordt al ondersteund in de desktopversie van Firefox en Chrome en ontwikkelaars zijn druk bezig om diensten met deze techniek te ontwikkelen. Daarnaast brengt de Chrome Beta update een reeks aan andere fijne veranderingen, waaronder een verbetering waardoor webpagina’s aanzienlijk sneller worden geladen. Dit blijkt ook uit onze ervaring: webpagina’s worden sneller gerendered en ingeladen.

Lees verder na de advertentie.

Ook zijn er veel stabiliteits- en snelheidsverbeteringen doorgevoerd en heeft Google enkele beveiligingspatches toegevoegd. Dit is een normale gang van zaken bij een dergelijke update. Eerder kreeg de app een update die het dataverbruik van Chrome Beta kan verminderen.

Chrome Beta is de bètaversie van de mobiele Chrome-app die vaker wordt geüpdatet, maar ook instabieler kan zijn. Geïnteresseerden die als eerste de nieuwe functies willen hebben, kunnen via onderstaande link de browser installeren.

Download: Chrome Beta (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu