Nieuwste versie Chrome Beta laat je gesloten tabs snel heropenen

Gijs Ettes
11 april 2014, 10:23
1 min leestijd
Nieuwste versie Chrome Beta laat je gesloten tabs snel heropenen
Chrome Beta

De laatste versie van Chrome Beta, de testversie van de populaire browser waarin je nieuwe features kunt uitproberen, brengt een aantal fijne updates met zich mee. Zo is het nu mogelijk om tabbladen die je per ongeluk hebt gesloten, direct te heropenen. Dit werkt hetzelfde als wanneer je verwijderde mails in Gmail wilt terughalen; met één druk op de knop dus. Voorheen was het nog noodzakelijk om naar het gedeelte met recent geopende tabs te navigeren.

Daarnaast kun je met deze versie van Chrome Beta gebruikmaken van de Multi Window-functionaliteit waarover sommige Samsung-telefoons en -tablets beschikken. Dat maakt multitasken en het schakelen tussen meerdere vensters erg eenvoudig. De mogelijkheid om videocontent te casten naar de Chromecast wordt ook als nieuwe functie genoemd, maar deze was al aanwezig in de vorige versie van Chrome Beta.

Lees verder na de advertentie.

Om hiervan gebruik te maken, moet je overigens wel een aantal stappen doorlopen. Allereerst moet je Chrome openen en chrome://flags/#enable-cast invoeren in de zoekbalk. Tik vervolgens op ‘Enable Cast’, herstart de browser en je kunt beginnen met het streamen van videocontent naar het grote scherm van je televisie. De functie is net zo experimenteel als Chrome Beta zelf en afzonderlijke tabbladen casten is helaas nog niet mogelijk.

Naast Chrome Beta heeft ook Google Keyboard een kleine update ontvangen. Deze introduceert echter alleen enkele bugfixes en dus geen nieuwe functionaliteit.

Download: Chrome Beta (versie 35.0.1916.34)
Download: Google Keyboard (versie 3.0.19423.1102675a)

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu