De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrome dataverbruik sterk verminderd na update

Redactie
16 januari 2014, 7:48
1 min leestijd
Chrome dataverbruik sterk verminderd na update
Chrome dataverbruik

Google heeft de Android-app van Chrome van een update voorzien die het dataverbruik van de mobiele browser sterk verminderd. De app zou tot wel 50 procent minder data verbruiken. De datacompressie is via de instellingen te activeren, waarna Google websites voor jou rendert (en daarmee ‘minder zwaar’ maakt) voordat de websites in Chrome worden geladen.

Komt de feature je bekend voor? Dat kan kloppen. De datacompressie-functie was al langer aan de bètaversie van Chrome toegevoegd. Nu kunnen gebruikers van de normale app ook van de feature genieten en het Chrome dataverbruik verminderen. Altijd fijn voor je databundel.

Lees verder na de advertentie.

Chrome update: wat nog meer?

Chrome dataverbruik

De Chrome update voor Android brengt nog één handige feature naar de mobiele browser. Het wordt voor gebruikers voortaan mogelijk om een snelkoppeling naar een website op hun homescreen te plaatsen. Als je op de snelkoppeling drukt, ga je direct naar de betreffende websites.

Dergelijke snelkoppelingen kunnen handig zijn voor websites zonder app. Een snelkoppeling ziet er grotendeels hetzelfde uit als een app, maar opent vervolgens in de browser. Veel websites zijn echter geoptimaliseerd voor kleinere schermen en hebben een responsive design, waardoor deze feature binnen Chrome erg welkom is.

Lees meer over Chrome

Chrome is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten Android 4.0 en hoger.

Download: Chrome (gratis)

Lees ook ons uitgebreide artikel over de Chrome Android-app, met tips en trucs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu