De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrome voor Android laat je binnenkort downloads pauzeren

Redactie
15 maart 2016, 12:23
1 min leestijd
Chrome voor Android laat je binnenkort downloads pauzeren

Er komt een nieuwe versie van Chrome voor Android aan. Chrome 50 bevat de mogelijkheid om downloads te pauzeren en weer te hervatten. Android Planet laat zien  hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Chrome downloads  pauzeren

Wat veel gebruikers van Chrome niet weten is dat de browser twee manieren bevat om bestanden van het web  te downloaden. De welbekende manier is het selecteren van een downloadlink waarna in een pop-up toestemming gevraagd wordt om te downloaden. Deze download vindt plaats buiten Chrome om. Bij de tweede manier druk je iets langer op de downloadlink en klik je op opslaan. Chrome gebruikt dan de  eigen downloadmanager om het bestand op te slaan, waarvan je de voortgang kunt volgen in de notificatiebalk. Met Chrome 50 heb je dadelijk de mogelijkheid om deze downloads te pauzeren.

De Chrome-versie in de preview van Android N beschikt al over deze functionaliteit. Gelukkig hoeven Marshmallow-gebruikers niet te wachten tot Google de software uitbrengt, maar kunnen we er ook in Android 6.0 gebruik van maken. Behalve het pauzeren van de download, kun je hem ook herstarten of  annuleren mocht je het bestand toch niet willen downloaden. De huidige versie van Chrome staat het niet toe dat de gebruiker enige controle heeft over downloads. Die  zijn niet te pauzeren, noch te annuleren.

De functie is al uit te proberen in de ontwikkelaarsversie Chrome Dev 50, hoewel we verwachten dat Google binnenkort ook de stabiele versie van de browser uitrolt. Er zitten echter nog enkele kleine bugs in de nieuwe functie die eerst opgelost moeten worden. Zo kan het voorkomen dat de browser volledig wordt gesloten als  je een download annuleert.

Download Chrome Dev in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu