Chrome voor Android krijgt binnenkort handige gebarenbediening
Wouter Nijsen

Android Pie introduceert een nieuwe gebarenbediening aan de hand van gebaren, en Google gaat dit langzaam ook naar zijn eigen apps brengen. Voor Google Chrome wordt aan een dergelijke functie gewerkt, die in de komende maanden moet verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Chrome-gebarenbediening op komst

Dat is ontdekt door website Chrome Story, dat schrijft dat de gebarenbediening wordt toegepast om makkelijker om terug en vooruit te bladeren binnen tabbladen. Hiervoor hoef je alleen links of rechts over het scherm te vegen. Deze functie zit ook in iOS-browser Safari en de ChromeOS- en macOS-versie van Google Chrome. Binnenkort moet de nieuwe bediening ook naar Android komen. Met de bediening wordt het vooral makkelijker om de browser met één hand te bedienen.

Het is de vraag wanneer Google de feature beschikbaar maakt. De functie is op het moment niet eens te gebruiken in Chrome Canary, een instabiele en experimentele versie van de browser waar nieuwe functies eerst worden getest. Wel lijkt het erop dat de gebarenbediening binnenkort in Chrome Canary wordt geactiveerd, waardoor vroege gebruikers ‘m handmatig kunnen activeren en gebruiken.

Download Chrome Canary in de Play Store (gratis)

Eerder dit jaar werd Chrome voor Android compleet vernieuwd. Zo kreeg de browser onder meer een fris nieuw uiterlijk op basis van het Material Design, dat de afgelopen maand ook aan veel van Googles Android-apps is toegevoegd. Daarnaast is er een slimmere zoekbalk en verbeterde Autofill-functie om gebruikersnamen en wachtwoorden in te vullen.

Volg het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.