De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrome nu voorzien van ingebouwde Google Cast-ondersteuning

Thomas Haenen
30 augustus 2016, 12:12
1 min leestijd
Chrome nu voorzien van ingebouwde Google Cast-ondersteuning

Chrome wordt vanaf nu standaard voorzien van Google Cast-ondersteuning, zo heeft Google laten weten. Een aparte extensie voor het streamen van tabs, video’s en meer is niet langer vereist.

Lees verder na de advertentie.

Chrome Google Cast-ondersteuning

De Google Cast-knop is voor iedereen beschikbaar in de nieuwste versie van Chrome, die vanaf deze week wordt uitgerold. Voorheen moesten gebruikers de Google Cast-extensie downloaden uit de Chrome Web Store om over de functie te beschikken. Google heeft nu besloten iedereen van Chrome Google Cast-ondersteuning te voorzien.

Chrome Google Cast-ondersteuning

De Chromecast viert deze maand zijn tweede verjaardag en is één van de succesvolste producten van Google. Inmiddels zijn wereldwijd miljoenen exemplaren van de mediaspeler verkocht. Ook worden er volgens Google maandelijks 50 miljoen uur aan video’s en muziek gecast via Chrome. De knop wordt ruim 38 miljoen keer per maand gebruikt.

Vorig jaar introduceerde Google de Chromecast 2, die sneller een verbinding met apparaten kon opzetten en ondersteuning biedt voor 5GHz wifi-netwerken. Ook de Chromecast Audio werd destijds beschikbaar, een speciaal model waarmee je Spotify, Google Play Music en andere muziekdiensten gemakkelijk kan casten naar speakers. Zo beschikt zelfs de goedkoopste speaker over ruwweg dezelfde functies als een luidspreker van Sonos.

→ Check ook ons overzicht met 25 Chromecast apps die je niet mag missen

Google Cast-apparaten kunnen tegenwoordig niet alleen gebruikt worden voor media-apps als Netflix en Spotify, maar bieden ondersteuning voor een flink aantal andere functies. Zo kun je via Google Drive je presentaties streamen naar een groter scherm, terwijl je videogesprekken kunt voeren met Hangouts. Ook een groot aantal games zijn inmiddels beschikbaar voor het goedkope apparaatje.

Lees het laatste nieuws over Chromecast

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu