Google gaat Google Now-kaarten aan Chrome toevoegen
Wouter Nijsen

Google gaat in een toekomstige versie van Chrome Google Now-kaarten toevoegen. De optie is nu al beschikbaar in Chrome Dev, de ontwikkelaarsversie van de mobiele browser.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Chrome Google Now-kaarten

chrome google nowWanneer je in versie 54 van Chrome Dev een nieuw tabblad opent, zie je onderin een klein overzicht met recente bladwijzers. Hieronder verschijnt een nieuwe Google Now-kaart, die een aantal artikelen toont die mogelijk interessant voor jou zijn. Dit overzicht verandert logischerwijs wanneer je op vaker op ander nieuws tikt. Dit nieuws wordt normaliter getoond waar je Google Now opent, door vanaf je homescreen naar links te vegen.

Heb je Chrome Dev geïnstalleerd, dan moet het nieuwe Google Now-tabblad automatisch verschijnen. Is dit toch niet het geval, dan kun je het tabblad ook handmatig activeren. Tik hiervoor in de adresbalk chrome://flags, druk op het menu (drie puntjes) rechtsboven en kies voor ‘Vinden op pagina’. Voer hier ‘show content’ in en zet de functie die verschijnt op ‘Ingeschakeld’.

Google gebruikt Chrome Dev om nieuwe functies te testen voordat ze aan de normale Android-versie worden toegevoegd. Er is ook een bètaversie van Chrome beschikbaar in de Play Store, waarmee je nieuwe functies alvast kunt uitproberen. Houd er wel rekening mee dat de testversies vaak onstabiel zijn en verschillende fouten bevatten.

Download Chrome Dev in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.