Google stopt met Chrome-ondersteuning voor Ice Cream Sandwich

Redactie
4 maart 2015, 14:31
1 min leestijd
Google stopt met Chrome-ondersteuning voor Ice Cream Sandwich

Google gaat stoppen met de ondersteuning van Chrome voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich. In april van dit jaar komt de laatste versie voor deze versie van het mobiele besturingssysteem uit.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Google bekend op zijn blog voor Chronium en andere Chrome-gerelateerde zaken. Ice Cream Sandwich werd eind 2011 door Google gelanceerd en draait nog op 5,9 procent van alle Android-toestellen, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard.

Chrome Ice Cream Sandwich-ondersteuning stopt

androidplanet-chrome

Chrome-versie 42, die in april van dit jaar verschijnt, is de laatste app-versie van Chrome voor Ice Cream Sandwich. De versies die daarna beschikbaar komen voor Android, zijn alleen beschikbaar voor Android 4.1 Jelly Bean en hoger. Daarmee focust Google zich op het overgrote deel van de Android-toestellen die op een dergelijk nieuwere Android-versie draaien.

Volgens Google wordt de Chrome-app door gebruik van nieuwe code te traag om te gebruiken in combinatie met Ice Cream Sandwich. Dat was ook één van de redenen waarom Google is gestopt met de ontwikkeling van de stock Android browser, die voornamelijk op toestellen met een lagere versie dan Ice Cream Sandwich werd gebruikt.

Door het stoppen met de ondersteuning voor deze apps, wordt de software kwetsbaarder voor aanvallen omdat lekken niet meer worden gedicht.

Download Chrome

Chrome is gratis in Google Play te downloaden. De app staat meestal voorgeïnstalleerd op Android-toestellen.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Chrome

Bron: Google blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu