Chrome krijgt toch optimalisaties voor tablets

chrome tabletGoogle’s Chrome OS lijkt Android nauwelijks in de weg te zitten als concurrent. Het is ontworpen als een lichtgewicht besturingssysteem voor netbooks en andere apparaten die een constante internetverbinding hebben. Google heeft immers Android 3.2 Honeycomb voor tablets al en gaat straks Android Ice Cream Sandwich uitbrengen voor smartphones én tablets. Toch werkt Google achter de schermen aan optimalisaties om Chrome OS ook beter op tablets te laten werken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ontwikkelaar Francois Beaufor heeft er een video van gemaakt. Hij laat zien hoe Chrome OS op een tablet eruit kan zien. Je ziet een touchscreen-toetsenbord, de webbrowser en stemgebaseerd zoeken. Je zou kunnen zeggen dat het voor Google logischer is om een goede Chrome-browser voor Android uit te brengen, in plaats van het hele Chrome OS aan te passen voor tablets. Er is immers al genoeg fragmentatie bij Android en nog een extra OS voor tablets schept bij gebruikers alleen maar verwarring.

In de video wordt gesproken over Chromium. Dit is het open source-project waarin de Chrome-browser en het Chrome OS worden ontworpen.

Hieronder zie je de video:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.