Chrome krijgt toch optimalisaties voor tablets

Redactie
9 augustus 2011, 11:29
1 min leestijd
Chrome krijgt toch optimalisaties voor tablets
chrome tablet

Google’s Chrome OS lijkt Android nauwelijks in de weg te zitten als concurrent. Het is ontworpen als een lichtgewicht besturingssysteem voor netbooks en andere apparaten die een constante internetverbinding hebben. Google heeft immers Android 3.2 Honeycomb voor tablets al en gaat straks Android Ice Cream Sandwich uitbrengen voor smartphones én tablets. Toch werkt Google achter de schermen aan optimalisaties om Chrome OS ook beter op tablets te laten werken.

Ontwikkelaar Francois Beaufor heeft er een video van gemaakt. Hij laat zien hoe Chrome OS op een tablet eruit kan zien. Je ziet een touchscreen-toetsenbord, de webbrowser en stemgebaseerd zoeken. Je zou kunnen zeggen dat het voor Google logischer is om een goede Chrome-browser voor Android uit te brengen, in plaats van het hele Chrome OS aan te passen voor tablets. Er is immers al genoeg fragmentatie bij Android en nog een extra OS voor tablets schept bij gebruikers alleen maar verwarring.

Lees verder na de advertentie.

In de video wordt gesproken over Chromium. Dit is het open source-project waarin de Chrome-browser en het Chrome OS worden ontworpen.

Hieronder zie je de video:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu