Chrome krijgt optie om lokaal opgeslagen bestanden te casten

Wouter Nijsen
28 maart 2018, 17:03
2 min leestijd
Chrome krijgt optie om lokaal opgeslagen bestanden te casten

Google test een handige feature, waarmee het mogelijk wordt om lokaal opgeslagen bestanden te casten naar een Chromecast (Audio). Dat is fijn, want op dit moment kun je alleen je een tabblad of je bureaublad vanuit de browser naar een televisie sturen.

Lees verder na de advertentie.

Chrome gaat lokaal opgeslagen media casten

De functie werd ontdekt door de bekende Google-gebruiker François Beaufort op Google+. Daar vertelt hij dat het Chromium-team momenteel werkt om de Cast-optie van Chrome uit te breiden, zodat gebruikers straks ook audio- en videobestanden die op een pc (of Mac) zijn opgeslagen, te casten. Hierdoor heb je geen apps van derden meer nodig om dit te doen.

Op het moment van schrijven is de functie alleen beschikbaar in het bètakanaal van Chrome. De optie is al testen, al verschilt het per besturingssysteem hoe je de nieuwe Cast-optie aan de praat krijgt. Op deze pagina vind je uitgebreide instructies, met de code die je aan Chrome toe moet voegen.

Casten met Google Chrome

Als gezegd is het op dit moment al mogelijk om je bureaublad of Chrome-tabblad met de browser te casten. Handig, want hierdoor kun je vlug je scherm laten zien op het grote scherm, mits daarop een Chromecast is aangesloten. Hieronder lees je hoe het werkt.

  1. Open Google Chrome op je pc of Mac;
  2. Druk op het knopje met de drie puntjes helemaal rechts in de menubalk;
  3. Kies vervolgens voor de optie ‘Casten…’;
  4. Hierna zie je een overzicht met Cast-apparaten in de buurt, waar je naar kunt streamen. Je eigen Chromecast zie je dus automatisch verschijnen;
  5. Vervolgens kies je of je bureaublad naar het grote scherm wordt gestuurd, of alleen een Chrome-tabblad.

Ook interessant: zo stream je stottervrije video’s van je pc naar je Chromecast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app, zodat je als eerste weet wanneer de nieuwe Cast-optie officieel beschikbaar is.

Lees het laatste Google-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu