Eerste Android-apps voor Chrome OS nu beschikbaar
Wouter Nijsen

Chrome OS Android-appsAfgelopen juni werd tijdens  de Google I/O bekendgemaakt  dat er Android-apps beschikbaar zouden komen voor Chrome OS, het besturingssysteem waar Chromebooks op draaien. De eerste vier Chrome OS Android-apps zijn nu in de Webstore van Chrome te vinden.

Een viertal apps zijn de opbrengst van de ‘App Runtime voor Chrome OS beta’, die het mogelijk maakt om Android-apps naar Googles besturingssysteem over te zetten. Het gaat hierbij om de apps Duolingo, Evernote, Sight Words en Vine. Duolingo is een gratis app die op een uitdagende wijze helpt bij het leren van een nieuwe taal. Het alom bekende Evernote is een uitstekende notitie-app en Sight Words  helpt kinderen  bij het leren lezen. Tot slot is ook Vine, waarmee je korte video’s van zes seconden maakt, nu te vinden in de Chrome Web Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer Android-apps voor Chrome OS in de komende maanden

Google blijft met een aantal ontwikkelaars samenwerken en belooft in de komende maanden meer Chrome OS Android-apps uit te brengen. Deze apps moeten er volgens Google voor gaan zorgen dat de Chromebook nog mobieler wordt en beter samenwerkt met Android-telefoons.

Het is volgens Google overigens niet moeilijk om Android-apps over te zetten naar Chrome OS, maar dit wordt alleen samen met een selecte groep ontwikkelaars gedaan. Het is dus nog even afwachten welke apps straks nog meer  in de Webstore van Chrome verschijnen.

Lees meer over Chrome OS

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.