De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Hoe Googles ‘Better Together’-plan je Chromebook en Android straks samenbrengt

Thomas Haenen
28 juni 2018, 10:11
2 min leestijd
Hoe Googles ‘Better Together’-plan je Chromebook en Android straks samenbrengt

Google heeft vergevorderde plannen om Chrome OS en Android nog dichter bij elkaar te brengen. Volgens betrouwbare bronnen presenteert het bedrijf volgende week de Better Together-update voor Chrome OS.

Lees verder na de advertentie.

Details Chrome OS Better Together-update gelekt

In de broncode van testversies van Chrome OS zijn verwijzingen te vinden naar verschillende nieuwe features voor het besturingssysteem, zo meldt Mishaal Rahman op Twitter. Het zou gaan om een set aanpassingen die Android en Chrome OS beter laat samenwerken, die mogelijk al vanaf volgende week beschikbaar is en door Google de ‘Better Together’-update wordt genoemd.

Het draait om drie nieuwe features: SMS Connect, Instant Tethering en Smart Unlock. Precieze details over de features ontbreken nog, maar de broncode geeft alvast enige details prijs. Met SMS Connect kun je waarschijnlijk sms-berichten ontvangen en lezen op je Chromebook, en vanuit daar direct reageren. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de iMessage-ondersteuning op macOS.

wat is een chromebook

‘Instant Tethering’ gebruikt de hotspot-feature van je Android-smartphone. Zodra je die aan zet, kan de Chromebook er direct mee verbinden. Omdat zowel je smartphone als laptop zijn ingelogd op je Google-account, is het niet nodig om eerst het wachtwoord van je hotspot in te vullen. Smart Unlock is vergelijkbaar: zolang je toestel in de buurt is, hoef je niet in te loggen op je Chromebook.

Google heeft de nieuwe plannen nog niet officieel bevestigd. Aangezien de features op korte termijn lijken uit te rollen, is de verwachting dat dit snel gebeurt. Het is nog onduidelijk welke apparaten het ‘Better Together’-initiatief ondersteunen. Vermoedelijk werken de features alleen op relatief nieuwe hardware, dus hebben gebruikers van oudere toestellen en laptops pech.

Android en Chrome OS komen (deels) samen)

Het is in ieder geval niet zo dat Android en Chrome OS op korte termijn opeens één besturingssysteem worden. Wel zet Google al langer stappen om de twee van elkaars voordelen te laten profiteren. Zo is het sinds vorig jaar mogelijk om Android-apps op een Chromebook te draaien. Daardoor hebben steeds meer goedkope laptops toegang tot de ruim twee miljoen apps in de Play Store.

→ Lees ook: Wat is een Chromebook? 6 vragen beantwoord

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu