Chrome OS-update geeft besturingssysteem strak nieuw uiterlijk

Erwin Vogelaar
7 oktober 2017, 18:45
2 min leestijd
Chrome OS-update geeft besturingssysteem strak nieuw uiterlijk

Het Chrome OS-design krijgt een flinke update met Chrome 61. Hiermee lijkt het besturingssysteem iets meer op dat van de Pixel.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Chrome OS-design met nieuwste update

Maak je gebruik van een bètakanaal op Chrome OS, dan heb je het nieuwe uiterlijk waarschijnlijk al gezien. Werk je echter op het stabiele kanaal, dan zorgt de nieuwste update van het besturingssysteem plots voor een nieuw uiterlijk. Chrome OS ziet er nu een stuk strakker uit en heeft zelfs wat weg van Android op een Pixel.

Een groot verschil merk je direct bij het opstarten van je Chromebook. Het inlogscherm is anders. Niet langer krijg je een vierkant te zien met daar achter je wallpaper. De achtergrond is met het nieuwe design wazig en je profielfoto rond. Daaronder staat je naam en het invulveld voor je wachtwoord. Het ziet er minimalistisch en strak uit.

chrome os-design

Ben je ingelogd, dan moet je de app-launcher eens proberen door op de knop linksonder te klikken. Ook hier is het vierkante design verdwenen. In plaats daarvan krijg je een soort Pixel-launcher die omhoog komt met een zoekbalk en je vijf meest gebruikte apps. Druk op het pijtje onderin om de rest van je apps tevoorschijn te halen. Dit design werkt ook goed met een touchscreen, omdat je gewoon van onder naar boven swipet. Met het nieuwe design zijn losse schermen ook beter aan te passen via een touchscreen.

chrome os-design

Ook in de instellingen van Chrome OS vind je enkele nieuwe functies. Het belangrijkste is het onderdeel ‘Voeding’ in het instellingenmenu bij het kopje ‘Apparaat’. Hier stel je in wat je Chromebook moet doen als deze inactief is.

Opvallend genoeg is er ook iets verdwenen. Je kunt geen “OK, Google” meer zeggen om een zoekopdracht te starten. Waarschijnlijk keert deze functie weer terug zodra Google Assistant uitrolt naar Chrome OS. De spraakassistant zal voor het eerst opduiken op de Pixelbook, de nieuwe premium Chromebook van Google.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu