De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit moet je weten over de vernieuwde Chrome OS-interface

Erwin Vogelaar
23 september 2018, 10:41
2 min leestijd
Dit moet je weten over de vernieuwde Chrome OS-interface

Ben je al gewend aan het vernieuwde Chrome? Dan staat de volgende grote verandering alweer klaar: de Chrome OS-interface krijgt een flinke update. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS-interface krijgt redesign

Met Chrome 69 heeft Googles browser op elk apparaat een nieuw design gekregen. Met Chrome 70 ziet ook de interface van Chrome OS er anders uit. Gebruikers die de bètaversie van het besturingssysteem draaien, hebben deze redesign al.

De bètaversie van Chrome OS is iets minder stabiel, maar geeft je wel de mogelijkheid om al vroeg nieuwe functies en designaanpassingen te gebruiken. Om zelf de bètaversie van Chrome OS te installeren ga je naar de instellingen van je Chromebook en zoek je naar ‘Over Chrome OS’ en kies je bij ‘Gedetailleerde build-gegevens’ voor ‘kanaal wijzigen’.

Nieuwe plank met grotere iconen

De Chrome-apps die je hebt geïnstalleerd staan en vaak gebruikt, staan nu groter in de balk onderin het scherm: de plank. Dit design heeft wel wat weg van Apples besturingssysteem macOS. Klik je op de menuknop, dan wordt je naar de vernieuwde dock gebracht waar alle apps terug te vinden zijn. De plank heeft met Chrome 70 tevens afgeronde hoeken gekregen, zodat het design beter past bij de vernieuwde webbrowser.

chrome os-interface

Nieuwe snelle instellingen

Klik je helemaal rechts op de plank, dan krijg je het vernieuwde menu voor snelle instellingen te zien. Er zijn twee versies: een grote en kleine. Klik op het pijltje om te wisselen tussen de twee. Voor dit design is duidelijk afgekeken bij Android. Verander je het volume of de schermhelderheid van je apparaat, dan zie je dit design ook terug in het kleine balkje dat verschijnt.

Grote versie:

chrome os-interface

Kleine versie:

chrome os-interface

Linux op Chrome OS

Het design is niet het enige dat verandert voor Chrome OS-gebruikers. Het besturingssysteem ondersteunt nu ook Linux. Helaas op dit moment wel enkel op een handjevol Chromebooks.

Lees meer over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's