De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo laat Google je straks apps bouwen vanaf een Chromebook

Rick van der Veer
9 mei 2018, 16:48
2 min leestijd
Zo laat Google je straks apps bouwen vanaf een Chromebook

Chrome OS krijgt de mogelijkheid om Linux-apps te draaien, zo kondigde Google aan tijdens I/O 2018. Met de Linux-omgeving wordt het mogelijk om apps te maken voor Android op een Chromebook.

Lees verder na de advertentie.

Linux-apps op Chrome OS

Googles plan voor Chrome OS in 2018 is om het platform ook geschikt te maken om code op te schrijven. Dankzij die gedachte wordt het mogelijk om een volledige Linux-omgeving op je Chromebook te draaien.

Het testen van Android-apps op Chrome OS was al langer mogelijk. Zo is er een reeks Chromebooks die inmiddels Android-apps kunnen draaien, naast de apps van Chrome OS zelf. Later dit jaar kun je daarnaast dus onder meer de ontwikkelomgeving van Android draaien, inclusief alle andere Linux-programma’s.

android-apps op chrome os

Ondersteuning voor Linux-programma’s is al met al maar een kleine stap. Onder de motorkap is Chrome OS al gebaseerd op Linux. Toch draaien Linux-apps straks niet echt op Chrome OS zelf, maar in een virtual machine. Dat betekent dat Linux-apps in een eigen omgeving draaien, die geïntegreerd in Chrome OS zit. Ook blijven bestanden in de Linux-omgeving gescheiden van de bestanden van Chrome OS.

Ook interessant: Zo werken Android-apps op Chrome OS

De Linux-omgeving is voor nu alleen te testen op de Google Pixelbook, en nog niet stabiel genoeg voor dagelijks gebruik. De verwachting is dat alle Chromebooks de beschikking krijgen over de functie, al heb je wel wat extra opslagruimte nodig om de benodigde bestanden te installeren. Bovendien moet je ‘m apart inschakelen: standaard staat de feature uit.

Google I/O 2018

De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O ging gisteren van start, waarbij al het nieuws voor 2018 tijdens een keynote werd aangekondigd. Wil je weten wat er zoal gepresenteerd is? In onze Google I/O 2018 round-up hebben we de belangrijkste aankondigingen voor je op een rijtje gezet.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Google I/O 2018? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de officiële Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu