De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Chrome OS-apparaten gaan Google Play ondersteunen

Lars Paymans
20 mei 2016, 15:41
1 min leestijd
Deze Chrome OS-apparaten gaan Google Play ondersteunen

Een van de grote aankondigingen van Google tijdens Google I/O is dat Chrome OS later dit jaar toegang krijgt tot Google Play  en alle Android-apps die daar in staan. Maar welke  Chromebooks kunnen hier straks hun voordeel mee doen?

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS Play Store ondersteuning

Hoewel Google het niet noemde tijdens de jaarlijkse keynote, is de komst van Google Play  naar Chrome OS een van de meest interessante aankondigingen. In een klap krijgen laptops die op Chrome OS draaien toegang tot duizenden apps, die normaal gesproken alleen op een smartphone of tablet draaien.

acer chromebook r11 acer predator 8

Jammer genoeg blijkt dat lang niet alle Chromebooks hun voordeel hier mee kunnen doen. Google heeft inmiddels een uitgebreide lijst online gezet waarin je precies kunt zien welke Chrome OS-apparaten de Play Store gaan ondersteunen. Dit geldt vanaf juni voor ontwikkelaars, en vanaf september voor iedereen.

Zo kunnen eigenaren van een Acer Chromebook R11, Asus Chromebook Flip en Google Chromebook Pixel uit 2015 als eerste de Play Store verwachten. Daarna zal app-winkel  vervolgens geleidelijk op andere apparaten beschikbaar komen.

Oudere apparaten ontbreken

Wat vooral opvalt aan de lijst is dat veel apparaten ontbreken die nog maar een paar jaar oud zijn. De originele Pixel uit 2013 bijvoorbeeld. Iedere nieuwe Chromebook die nu op de markt komt, zal uiteraard de Play Store wel ondersteunen.

Bekijk de volledige lijst met Chrome OS-apparaten die Google Play  ondersteunen.

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu