De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrome OS kruipt weer dichterbij Android met deze aanpassingen

Erwin Vogelaar
8 juli 2017, 9:55
2 min leestijd
Chrome OS kruipt weer dichterbij Android met deze aanpassingen

Chrome OS en Android komen weer een stukje dichterbij elkaar, zowel qua design als in functies. Een nieuwe app-launcher voor touchscreens wordt al getest, terwijl een andere functie nog een gerucht is.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS touchscreens en Google Assistant

Chrome OS, Googles besturingssysteem voor Chromebooks, krijgt waarschijnlijk een nieuw uiterlijk. Dit design wordt al getest in het canary-kanaal van Chrome OS. Dit is een bètaversie van het besturingssysteem die je zelf activeert via de instellingen. Draai je jouw Chromebook het liefst niet op experimentele software, dan bekijk je gewoon onderstaande video voor een indruk.

De nieuwe app-launcher doet denken aan Android. Het idee achter dit design is dat het beter werkt met touchscreens. Chrome OS was altijd een besturingssysteem om te gebruiken met muis en toetsenbord, maar daar komt verandering in. Dat is een logische ontwikkeling voor het besturingssysteem. Er komen namelijk steeds meer Chromebooks op de markt met een touchscreen en steeds meer Chromebooks hebben toegang tot Android-apps via de Play Store. Veel van deze apps werken niet prettig zonder aanraakbesturing.

Google Assistant op Chrome OS

Een andere manier waarop Chrome OS een stukje dichterbij Android komt, is dat mogelijk Google Assistant wordt toegevoegd aan Chrome OS. Er zijn namelijk geruchten dat een nog onaangekondigde Chromebook een fysieke knop op het toetsenbord krijgt voor het oproepen van de spraakassistent. Tevens wordt een vingerafdrukscanner toegevoegd.

De toevoeging van Google Assistant aan Google OS lijkt onvermijdelijk. Google wil de spraakassistent namelijk op zoveel mogelijk plekken toegankelijk maken en dan is zijn eigen besturingssysteem voor laptops een logische plek.

De fysieke knoppen lijken eerst toegevoegd te worden aan een Chromebook die nog enkel bekend staat onder codenaam ‘Eve’, maar de kans is groot dat Google Assistant voor alle moderne Chromebooks uitgerold wordt.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu