Officieel: Chrome OS krijgt aparte Play Store voor Android-apps

Erwin Vogelaar
18 mei 2016, 21:44
1 min leestijd
Officieel: Chrome OS krijgt aparte Play Store voor Android-apps

Vanavond is buiten de Google I/O-keynote bekendgemaakt dat Chrome OS de beschikking krijgt over een eigen Play Store. Hierdoor kunnen Chromebooks miljoenen Android-apps draaien.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS-update

Mogelijk was er niet meer genoeg tijd in de keynote van Google-ceo Sundar Pichai voor dit interessante nieuws, of het was niet groot genoeg voor het grote podium. Wij worden er in ieder geval wel blij van, want een versie van de Google Play Store komt samen met Android-apps naar Chrome OS. We wisten al langer dat dit er aan zat te komen als onderdeel van Googles inzet om Android en Chrome OS dichter bij elkaar te brengen, maar nu is het officieel. De eigen Play Store komt beschikbaar voor ieder apparaat dat op Chrome OS werkt.

Chromebook Andorid-apps

Sinds 2014 zijn al enkele apps zoals Evernote en Vine op Chrome OS te draaien. Dit is mogelijk door het experiment ‘App Runtime voor Chrome OS’, waarmee Android-apps relatief simpel naar Googles besturingssysteem overgezet kunnen worden. Over hoe de Play Store op Chrome OS werkt en wanneer we zelf apps kunnen downloaden is nog niet bekend.

Wat we nu weten komt van een beschrijving over een sessie die tijdens Google I/O gehouden wordt. In de sessie kunnen Android-developers hun apps testen op Chrome OS. De eerste vijftig developers die langskomen krijgen zelf een Chromebook mee naar huis om ook zelf aan de slag te kunnen. Dit zal dus wel een populaire sessie worden. Wanneer we meer details horen over de Play Store voor Chrome OS, laten we dat weten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu