Zo activeer je de vingerafdrukscanner in Chrome OS

Thomas Haenen
21 februari 2017, 10:48
1 min leestijd
Zo activeer je de vingerafdrukscanner in Chrome OS

Chrome OS biedt nu ook ondersteuning voor vingerafdrukscanners als beveiligingsmethode. Er is slechts één probleem: er zijn op dit moment geen Chromebooks met vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscannerondersteuning is vooralsnog alleen te vinden in een voorlopige versie van Chrome OS, die vanaf deze week wordt uitgerold. Het gaat om Chrome OS 58.0.3007.0, waarvan de definitieve versie waarschijnlijk binnen enkele weken voor iedereen beschikbaar is.

De ondersteuning moet handmatig ingeschakeld worden. Dat doe je door ‘chrome://flags’ te typen in de browser. Vervolgens krijg je een overzicht van verschillende experimentele functies te zien. Daar kun je ook de ondersteuning activeren.

Chrome OS vingerafdrukscanner

Vervolgens kun je via je instellingen de vingerafdrukscanner configureren. Onder het kopje ‘Screen lock’ kun je tot maximaal vijf verschillende vingerafdrukken registreren.

Daarbij loop je echter al gauw tegen een probleem aan: er zijn op dit moment nog geen Chromebooks voorzien van een vingerafdrukscanner. Daardoor is het dus onmogelijk een vingerafdruk te registreren. Voorlopig moet je een zelfgekozen pincode of wachtwoord gebruiken om je laptop te beschermen.

Chromebook Pixel 2

Mogelijk is er wel een Chromebook Pixel-opvolger mét scanner in de maak, zo claimt Chrome Unboxed. Hoewel Chrome OS vooral bedoeld is voor betaalbare laptops met degelijke hardware, zijn de Pixels echte vlaggenschepen met high-end specificaties. De volgende Chromebook Pixel zou beschikken over de nieuwste generatie chips van Intel en een scherm met een hoge resolutie van 2400 bij 1600. Ook de vingerafdrukscanner is waarschijnlijk aanwezig.

Wanneer de volgende Chromebook Pixel officieel onthuld wordt is nog onbekend. Gezien de toevoeging van ondersteuning voor de Chrome OS vingerafdrukscanner duurt het niet lang meer. Mogelijk zien we de laptop voor het eerst op Google I/O. De jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars vindt in mei plaats.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Bron: Chromestory
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu