Zo maakt Google Chrome OS geschikter voor tablets

Erwin Vogelaar
9 augustus 2017, 14:37
2 min leestijd
Zo maakt Google Chrome OS geschikter voor tablets

Chrome OS-tablets zijn in de maak en er zijn al Chromebooks als tablet te gebruiken, maar de bediening blijft achter. Op deze manieren komt Google deze touchscreens tegemoet.

Lees verder na de advertentie.

Verbeteringen Chrome OS voor touchscreens

Chrome OS wordt steeds vaker gebruikt op touchscreens, maar mist een hoop besturingsmogelijkheden. Daar komt verandering in. Google verwerkt namelijk meerdere verbeteringen in de besturing van Chrome OS, zodat werken op tablets en laptops in tabletmodus prettiger gaat.

Allereerst krijgt het besturingssysteem de mogelijkheid voor knijpen om in te zoomen. Dit is een standaard functie op Android, dat Chrome OS gek genoeg nog niet ondersteunde. Deze functie is gespot in de code van Chrome OS, maar daar wordt helaas enkel ondersteuning voor de Samsung Chromebook Plus, Chromebook Pro, de 2015-editie van de Chromebook Pixel en de nog onaangekondigde “Eve” Chromebook genoemd. Het is onduidelijk of de functie later breder wordt uitgerold.

chrome os voor touchscreens

Een andere functie is de mogelijkheid om de launcher te openen door van beneden naar boven te swipen. Ook nieuw is een terugknop die zich gedraagt als in Android en alleen verschijnt als een Chromebook in tabletmodus zit. Al deze functies zijn nog niet uitgerold in de stabiele versie van Chrome OS, maar komen er dus wel aan.

Chrome OS-tablets

Begin dit jaar kondigde Google aan Chrome OS naar tablets te brengen en daar zijn deze veranderingen het resultaat van. “De Chromebook zal zich ontwikkelen van alleen een laptop naar iets dat veel veelzijdiger en dynamischer is, zodat fabrikanten allerlei nieuwe apparaten kunnen ontwikkelen,” vertelde Rajen Sheth van Google toen. “Je kunt van alles verwachten in de toekomst, van laptops met los te koppelen schermen tot tablets.”

Vooralsnog zijn er nog geen Chrome OS-tablets op de markt verschenen. Wel zijn er verschillende Chromebooks die het scherm zover naar achteren laten draaien, dat de laptop in principe verandert in een tablet.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu