Android-versie Chrome beschermt nu standaard tegen schadelijke sites

Redactie
8 december 2015, 11:23
1 min leestijd
Android-versie Chrome beschermt nu standaard tegen schadelijke sites

Safe Browsing van Chrome staat vanaf nu standaard ingesteld op Android. Hierdoor wordt  je apparaat beter beschermd tegen schadelijke phishingwebsites en malware.

Lees verder na de advertentie.

Zoals de naam al doet vermoeden,  is het doel van Safe Browsing om (mobiele) apparaten te beschermen tegen phishing, malware en andere ongewenste activiteiten terwijl je over  het web surft. Eerder was het al onderdeel van de desktopversie van Chrome en nu worden ook mobiele gebruikers beter beschermd.

Safe Browsing voor Android

Google Safe Browsing werd geïntroduceerd in 2006 en bevat in de basis een lijst van websites  met een malafide inhoud, waardoor je gewaarschuwd wordt als je een dergelijke site  opent. Ook zoekopdrachten in bijvoorbeeld Google en downloads worden gefilterd op basis van schadelijke inhoud.

Het was even wachten op de mobiele versie vanwege de uitdagingen die mobiele data met zich meebrengt. Safe Browsing vereist constant een (stabiele) dataverbinding, doordat de lijst van gevaarlijke websites bijgehouden wordt op het apparaat zelf. Google heeft een systeem ontwikkeld waarbij de top van gevaarlijkste sites voorrang krijgt bij slecht bereik en er minder data verbruikt wordt.

Overigens is Safe Browsing voor Android geen onderdeel van de Chrome-app, maar van Play Services (8.1) waarbij Chrome (46) de eerste app is die de functie toepast. Om te controleren of de functie  staat ingesteld op jouw Android ga je naar het instellingenmenu in Chrome, kies je voor ‘Privacy’ en vervolgens zie je achter Safe Browsing een vakje dat je kunt aanvinken. De functie maakt volgens Google geen inbreuk op je privacy.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu