De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Sla je favoriete webpagina’s op met Chrome-extensie Save to Google

Jarno Stinissen
15 april 2016, 13:52
1 min leestijd
Sla je favoriete webpagina’s op met Chrome-extensie Save to Google

Reviewscore

9

Google heeft Save to Google uitgebracht voor de desktopversie van Chrome. Met de extensie kun je eenvoudig pagina’s opslaan en op een overzichtelijke manier  plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Chrome-extensie Save to Google

Google is de grootste zoekmachine ter wereld en voorziet ons van  relevante  content, maar heeft nog niet een gebruiksvriendelijke optie om al je favoriete content op een overzichtelijke manier te ordenen. In de webversie van Chrome heb je de mogelijkheid om bladwijzers toe te voegen op de bladwijzerbalk, maar na een paar opgeslagen adressen zie je al snel door de bomen het bos niet meer.

Ook in de mobiele versie van Googles browser  kun je bijvoorbeeld wel op een makkelijke manier een afbeelding opslaan op het interne geheugen, maar heb je nog geen optie om webpagina’s op te slaan.  Met Save to Google geeft Chrome je de kans om je favoriete webpagina’s, afbeeldingen en video’s te bewaren. In de extensie kun je de thumbnail en titel aanpassen, en daarnaast tags toevoegen zodat je al je content in categorieën kunt indelen.

Met de Chrome-extensie gaat Google de concurrentie aan met Pocket en Save to Facebook, die grotendeels hetzelfde werken.  Of en wanneer de Save to Google-extensie voor Android beschikbaar komt, is (nog) niet bekendgemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu