De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google maakt Chrome sneller en energiezuiniger

Wouter Nijsen
7 september 2016, 11:30
1 min leestijd
Google maakt Chrome sneller en energiezuiniger

Google heeft Chrome aanzienlijk sneller gemaakt, terwijl de browser sinds de laatste versie ook efficiënter omgaat met het stroomverbruik. Hierdoor is de browser het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Google verbetert Chrome snelheid

Chrome wordt al jaren bekritiseerd op het feit dat de browser veel stroom vreet en niet al te slim omgaat met het geheugenverbruik. Daarnaast is Chrome doorgaans trager dan andere browsers, al werkt Google de laatste tijd hard om dit te verbeteren. In een bericht op het officiële Chrome-blog laat het bedrijf weten dat de browser het afgelopen jaar 15 procent sneller is geworden. Dit geldt voor zowel de desktop- als Android-versie van Chrome.

De laatste versie van de browser is ook een stuk energiezuiniger. Om dit aan te tonen, hebben ontwikkelaars een video (zie hierboven) gedeeld waarin versie 46 en versie 53 van Chrome worden vergeleken. Met de laatste versie kan ruim tien en een half uur hd-video’s via Vimeo worden afgespeeld, terwijl dit bij versie 46 zo’n acht en een half uur is. Uiteindelijk komt dit neer op een flink verschil van twee uur en 12 minuten. Het accuverbruik van de Mac-versie van Chrome is volgens Google 33 procent beter geworden.

Het bedrijf blijft ook de Android-versie de browser verbeteren en heeft ‘m onlangs van ondersteuning voor het zogeheten PaymentRequest voorzien. Dit is een standaard waarmee gebruikers sneller mobiel kunnen betalen, al moeten online winkels dit wel ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu